Столичният квартал ,,Факултета'' негодува срещу високи сметки за ток

Жителите на столичния кв. "Факултета" негодуват заради високи сметки за ток. През последните месеци хората там са получили фактури за по над 600 лв., предаде БТВ.

Рашо Илиев, който живее в квартала, обясни, че наскоро е платил 774 лв., а вече има издадена фактура за над 800 лв. "Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени", заяви Илиев. Мъжът обясни, че се отоплява с печка тип "кюмбе", а електроуредите му са нови и не е възможно да харчат толкова ток. "По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа", подчерта мъжът.

Хората от кв. "Факултета" се оплакват, че волтажът е нисък, а спирането на тока продължава по няколко дни. Никой не знаел към кое е табло е включена къщата му. Те не получавали хартиени фактури и електромерите им не се подменяли. Проблем никога не бил констатиран от страна на техниците от енергото.

Жителите на "Факултета" за категорични, че няма как някой да краде ток от тях и да се е прикачил към мрежата им. Те обясняват, че е сложен СОТ и има охранители.

От "Факултета" ще организират протестно шествие по бул. "Възкресение" с искане за среща с началника на енергото.

Енергоразпределителното дружество ЧЕЗ в своя позиция, обясниха че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, проверките по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.

Лайвнюз