Скандалите с общинските жилища в Хасково продължават

Скандалите с общинските жилища в Хасково продължават. През седмицата ви показахме как заместник-кмет живее в жилище за социално слаби. Оказа се обаче, че чиновник е продал друго общинско жилище, без никой от кметството да разбере, съобщи БТВ.

През юли миналата година Асен Стоянов купува срещу 23 хиляди лева общинско жилище. Радостта на  новодомеца обаче е помрачена, когато получава призовка за неплатени наеми.

„Той се е явил на място, като е представил договор за покупко-продажба на този апартамент, в който ние все още го водим като наемател”, обясни Янко Петев – директор на „Общинска собственост” в община Хасково.

Според общината договорът е фалшив.

„Което е фрапиращо, че тази сума не е постъпвала в общината”, каза кметът на Хасково Добри Беливанов.

„Парите са предадени, имаме документ, който е издаден от г-н Беливанов, оригинален документ. Как са го издали, как са направили тази афера, нищо не знаем”, каза Асен Стоянов.

Последвала проверка показала, че жилището изобщо не е било обявявано за продажба, а сделката е сключена от адвокат и бивш общински служител извън кметството.

„23 хиляди лева и 100 лева отгоре им дадохме. Викам, айде нали ще имате разходи сега, тук там, пийте едно кафе, и в последствие разбирам, че съм измамен”, заяви Асен Стоянов.

Измамата е можела да лъсне далеч по-рано, ако от кметството са потърсили по-рано неплатените вноски за наем.

„Това, че има такива случаи не означава, че няма контрол”, категоричен е Янко Петев.

Случаят се разследва от Районна прокуратура – Хасково.

Лайвнюз