Блокират движението в София заради мач и велошествие

Заради футболния двубой между Левски и Лудогорец на националния стадион "Васил Левски" днес се забранява престоят и паркирането в района, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, предаде пресцентъра на МВР.

Забраната касае:
 
- От 8.00 до 22.00 ч. на 14 април при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски".

- От 14.00 до 21.00 ч. същия ден на моста пред стадиона и на ул. "Ген. Гуро" - между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски".
 
От 18.00 ч. в неделя до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:
 
- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
 
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";
 
- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Освен футболната среща на националния стадион, още едно спортно събитие налага ограничение на движението в столицата - традиционното велошествие.
 
До приключване на мероприятието на 14 април се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. "Народно събрание". Забранява се също влизането на пътни превозни средства по ул. "Цар Шишман" между ул. "Аксаков" и пл. "Народно събрание".
 
До приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски", само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР.

Лайвнюз