Фандъкова не е решила за нов мандат

Все още не съм решила. Така кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на въпроса дали наесен ще се кандидатира за следващ мандат, предаде БТВ.

Относно скандала около строителството на небостъргача "Златен век" тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строителство е изтекло в края на 2018 г. Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават, уточни кметът.

"Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона не важи за този обект.

Тя подчерта, че е не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлез на стойност 20 млн. лв. пред спорната сграда.

Относно едногодишния ремонт на ул. "Граф Игнатиев" тя уточни, че той все още е строителна площадка - отстраняват се нередности и предстои озеленяване. Въпросът с ограничителите е сериозен, затова се намесих и поисках да бъдат заменени с елементи, които да бъдат по-сигурни за хората, коментара Фандъкова.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май, ако фирмата изпълнител се забави, ще плащат по 200 хил. лв. на ден неустойки, обяви кметът.

Лайвнюз