Разнобой относно новия треньор в ЦСКА

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета потвърди, че Милош Крушчич е новият старши треньор на ЦСКА.

В този момент ЦСКА се нуждае от стабилност. Тимът трябва да бъде воден от някой, който го познава добре. Защото в настоящата ситуация, ако дойде външен треньор, ще му отнеме поне един месец, за да се запознае подробно с качествата на футболистите, каза Джарета.

Сами разбирате, че това е доста дълъг период. Дори този треньор да е гледал мачовете на отбора, е нужно да се има предвид, че част от играчите почти не сме ги видели в действие до този момент. Така че те ще са му напълно непознати. Смятаме, че за настоящата ситуация Крушчич е правилният избор, допълни спортният директор.

Разбира се, ние нямаме кристална топка не сме гадатели и не можем да сме сто процента сигурни, че това ще ни донесе успех. Но Крушчич е млад, има добър манталитет, с добра идея за игровата система. Прави впечатление също, че тренировките при него са с добро качество.

Разбирам, че феновете искат голямо име. Но във футбола има една истина и тя гласи, че големият играч не означава непременно голям треньор. Още повече че в началото на октомври няма кой знае колко свободни специалисти. Не са много добрите треньори, които нямат работа. Затова сме уверени в нашия наставник, каза още Джарета.

Трудно ми е вече да коментирам нещата, които се случват на “Армията”. Нищо общо нямам с тези хора, които са там. Те са некадърници, а с некадърници нищо не се постига. Без всеки може, но с всеки не може. Това каза Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров - Джеки.

Питате ме за новия треньор. Какъв е този Милош Крушчич? Някакво сръбско менте като онова, което беше в Ботев (Желко Петрович, бел. ред.).

Ама бил преди това в Холандия. Бил е в Холандия, колкото аз съм бил в космоса.

И за Люпко Петрович не знам въобще за какво дойде. По-лошо от това, което е в момента, трудно може да стане. Такова чудо не е било никога”, остър бе легендарният бранител.

Лайвнюз