Клуб от родния шампионат поднови тренировки

Започнахме да тренираме на групи по четирима човека с по един треньор. Преобличаме се в съблекалнята, но сме много отдалечени един от друг. Различно е, но клубът ни влезе в положение и най-вече ни помогна психологически да не сме сами. Това каза централният защитник на Локомотив Пловдив Лукас Масоеро, писа Дир.

Вече сме в карантина близо 4 седмици. Истината е, че се отегчихме и очакваме някакво решение за първенството - не се знае кога ще завърши сегашният сезон, кога ще започне следващият, добави аржентинецът.

Имаме португалец в отбора (Диниш Алмейда, бел. ред.) и с него общувам най-много. Той говори добре испански, защото е играл там, добави Масоеро.

Най-трудното в момента е изолацията, защото съм свикнал да споделям съблекалнята с 20 човека и да пия мате с някои от тях. С португалеца се събираме да тренираме заедно, като взимаме необходимите мерки и спазваме нужната дистанция, разказва защитникът.

Що се отнася до футбола, имаме система на игра в отбора и я спазваме много стриктно. Не я сменяме от един мач за друг. Анализираме играта на съперника, но ние се придържаме към нашата система. Повечето отбори тук играят 4-3-3, а ние използваме 3-5-2, което ни носи резултати, смята играчът на Локо (Пловдив).

При адаптацията ми тук най-трудно ми беше общуването със съотборниците ми, защото те трябваше да свикнат с мен, тъй като не исках аз да се променям. Сега всички са станали малко латиноамериканци, казва през смях Масоеро.

Подходих с нужното уважение и научих достатъчно български, но когато пристигнах се оправях само с английски и дори и до днес го използвам, защото се чувствам по-сигурен. С новите попълнения също говорим английски, защото истината е, че българският е странен и много труден език, смята южноамериканецът.

Трябва да осъзнаем добре световната ситуацията, в която живеем и това, което се случва, не е шега. Трябва да се грижим повече един за друг и да приемем мерките на правителствата, каквото и да ни струва това. Ако спазваме карантината, ще излезем по-бързо и ще се върнем по терените, убеден е Лукас Масоеро.

Лайвнюз