Аврам Грант: Абрамович би ме изпратил в Сибир за 4-то място!

Според Аврам Грант, сегашният треньор на клуба Франк Лампард работи във време, в което очакванията са значително занижени, но това по никакъв начин не би трябвало да омаловажи четвъртото място в класирането, писа Дир.

Аврам Грант прекара само един сезон като треньор на Челси и така и не успя да спечели трофей с лондончани. Под негово ръководство тимът не записа нито една загуба у дома във Висшата лига, но същевременно остана на второ място в първенството и загуби финалите за Купата на Лигата и Шампионската лига.

"Смятам, че сезонът за Челси е добър. Особено в сравнение с началото му и това, че нямаха право да купуват играчи. Франк Лампард се справи много добре", смята Грант, който за последно работеше в първенството на Индия.

"Но спрямо очакванията на Роман Абрамович... Ако преди няколко години му бях казал, че четвърто място ще е добро класиране, вероятно щеше да ме прати в Сибир.

Но това е добро постижение за Франк. Едва първата му година във Висшата лига е. Знае как да работи с младите играчи и поставя добра основа за бъдещето", добавя още той.

По думите на Грант, Лампард е имал нужната нагласа да бъде треньор още в дните си на терена - двамата работиха заедно през сезон 2007/2008.

Бившият наставник на лондонския тим похвали и други играчи от онзи състав за знанията им за футобла - Михаел Балак, Дидие Дрогба и Джон Тери. По думите му всеки един от тях би станал добър треньор.

Лайвнюз