Григор с победа в демонстративен турнир

Григор Димитров записа в Ница успех с 14:11, 13:15, 15:14, 12:10 над френския ветеран Никола Маю в последния си мач от демонстративния турнир на Патрик Муратоглу Ultimate Tennis Showdown.

Сблъсъкът бе много интересен, тъй като в последните три части всичко се решаваше в последните точки и се видя, че двамата много искат победата, въпреки демонстративния характер на турнира.

На няколко моменти хасковлията бе изнервен заради отсъждания на съдията, но в крайна сметка всичко приключи с усмивка. Така той прекъсна серията си от две поредни загуби в надпреварата, които дойдоха срещу Ришар Гаске и Фелисиано Лопес през миналата седмица.

Това бе последният двубой от груповата фаза, а за българинът предстои участието на Мастърс Синсинати, който започва на 22 август, но по изключение ще се проведе в Ню Йорк. Той ще е загрявката за US Open.

Интересното днес бе, че българинът не пожела нито веднъж да проведе треньорски таймаут с баща си, докато 38-годишният Маю разговаря с треньора си във всяка част. Българинът определено се чувстваше по-добре спрямо предишните мачове и сякаш бавно се завръща формата му. Все още обаче има какво да изчиства.

Лайвнюз