Райчев: Трябва нов премиер, който да има доверие и на Борисов, и на Радев

В момента наблюдаваме сблъсък кой е по-силен. Изходът е президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов заедно да определят един човек, на когото и двамата имат доверие. Те все още имат този ход, но искам да ги предупредя - след малко няма да го имат. Това каза социологът Андрей Райчев при гостуването си в БТВ.

Експерт: ГЕРБ са готови на всичко, за да изкарат целия си мандат!

ГЕРБ са готови на всичко, за да изкарат целия си мандат. Ние сме на 7 месеца от избори. Няма такава цена, която ГЕРБ да не може да плати. Нито този проект на Конституция ще стане Конституция, нито вносителите му ще бъдат сигурни, че именно те ще пишат Конституцията. Това каза социологът доцент Антоний Гълъбов при гостуването си в България Он Ер.

Татяна Буруджиева: Борисов ще се опита да остане на власт

Няма логика Борисов да подава оставка. Той е лидер на партия и трябва да се съобразява с това какво ще може да покаже ГЕРБ до изборите. Битката е персонална между премиера и президента. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева при гостуването си в България Он Ер.

Андрей Райчев: Борисов има две възможности - да бави или оставка

Много е важно да различим рационалното от нерационалното - какво става и какво ще стане. Всяка граница е война. В България много дълго време нямаше разлика между център и дясно. Борисов ходеше и превземаше докъдето си иска. Дясното беше разграден двор, Борисов се разхождаше из него и завземаше каквото си иска. Това заяви социологът Андрей Райчев при гостуването си в БНТ.

Ренета Инджова: Ходът на ГЕРБ с Велико народно събрание е бутафорен!

Бутафорен е ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание. Българският народ вече няма да търпи, под предлог, че няма алтернатива, защото алтернативата ще е честото сменяне, докато се намери кой. Това каза служебният премиер на България (1994-1995) Ренета Инджова, предаде БНР.

Димитър Камбуров: ГЕРБ се превърна в БКП-то на новото време

Какво става с протеста през август? Окапва и се ожесточава, на улицата остават непримиримите. Ала ГЕРБ и днес биха били първи в парламента с някакви си 5-6% отлив. Христо Иванов, човекът на деня, взе да говори опозиционно или да намеква за сговор с ГЕРБ – без Борисов и след катарзис. Така власт не се взема: автентичният лидер е длъжен да заяви и воля за властта, и морално право над нея, че дори посоченост свише. Това пише Димитър Камбуров в публикация в Дойче Веле.

Панчугов: Парламентът е място, в което се редят математически мнозинства

Реакцията на управляващите беше изненада. През последните няколко месеца имаме криза на легитимността в България. Легитимност, която отиват отвъд протестите, които ние наблюдаваме, тя е свързана с ниското доверие в различните институции. Парламентът  се приема за някаква сцена, в която се разменят провокации. Това каза политологът Христо Панчугов при гостуването си в България Он Ер.

Юлий Павлов: Няма политическа криза

Назряло е очакването за оставка и педсрочни парламентарни избори. Цялата европейска преса говори за скандалите и корупцията  нас, нормално е да има такива искания и да доведат до кардинална промяна, това заяви политологът Петър Чолаков при гостуването си в България Он Ер.