Ренета Инджова: Ходът на ГЕРБ с Велико народно събрание е бутафорен!

Бутафорен е ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание. Българският народ вече няма да търпи, под предлог, че няма алтернатива, защото алтернативата ще е честото сменяне, докато се намери кой. Това каза служебният премиер на България (1994-1995) Ренета Инджова, предаде БНР.

Никой в бъдеще няма да бъде оставян да управлява толкова дълго, още на третия ден ще бъдат сваляни властниците. Следващото правителство няма как да е по-лошо от сегашното. Кабинетът "Борисов 3" е абсолютно дискредитиран и пред България, и пред света, добави Инджова.

Не сме изработили политически модел, в който алтернативно да се сменят управляващи и опозиция, напротив - те са си като братя близнаци. Смяната между тях обаче е абсолютно задължителна и колкото е по-честа, колкото и да струва това на обществото, това е единственият начин да се стигне до политическо умение да се избира правилното, каза Ренета Инджова.

Служебните правителства трябва "да разчистват терена", когато редовните правителства стигнат до крах. Когато една власт в погромите си и безчинствата си е стигнала до положението, в което сме - икономиката на страна е в режим на свободно падане, какво да стане, да дойде едно правителство, което да замаже нещата ли?, попита иронично тя.

А може и затова да не се стига до смяна на правителството. Защото се търси един удобен службаш, който да замете нещата, заключи Инджова.

Лайвнюз