Заразеният Джонсън към опозицията: Да работим заедно срещу вируса!

Премиерът Борис Джонсън покани лидерите на британските опозиционни партии да работят с него през извънредното положение. Той сподели, че иска да чуе възгледите им за пандемията от коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Като партийни лидери е наш дълг да работим заедно в този момент на национално извънредно положение!", каза премиерът.

Министър-председателят посочи, че ще информира лидерите на опозицията за предприеманите от правителството мерки, като бързо разширяващо се извършване на тестове и осигуряване на подкрепа за бизнеса и отделните граждани в цялата страна.

Великобритания едва ли ще отмени строгите си правила за самоизолация до края на май, каза днес високопоставеният правителствен съветник Нийл Фъргюсън и предупреди, че разпространението на коронавируса трябва първо да се забави и да бъде въведено масирано провеждане на тестове.

Фъргюсън, който е водещ професор от "Импириъл колидж" в Лондон, изтъкна, че целта е достигане на момент, когато, вероятно в края на май, ще може пълното спиране на държавата да бъде заместено с не толкова крайни мерки, основани повече на технологиите и извършването на тестове, предаде Би Би Си.

Лайвнюз