Джонсън приканва Великобритания да посрещне Тръмп

Британският министър на външните работи Борис Джонсън призова днес Великобритания да приеме американския президент Доналд Тръмп. Той заяви, че противопоставянето на визита на Тръмп може да навреди на националния интерес, предаде Франс прес цитирана от БТА.

"Доналд Тръмп е избраният президент на най-голямата и най-могъща демокрация в света и на една страна, която е също и нашият най-близък съюзник", каза Джонсън пред британския в. "Сънди телеграф". Тези изявления бяха направени в навечерието на визитата на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Лондон.

Джонсън отхвърли твърденията, че Тръмп е начело на една изолационистка Америка. Той каза, че администрацията на Тръмп заслужава уважение и признание вместо цялостно усмиване.

В средата на януари Тръмп анулира визитата си в Лондон, по време на която той щеше да открие новото американско посолство. Имаше риск тогава той да бъде посрещнат с протести. Тръмп аргументира анулирането на визитата с критики към новата сграда  и новото местоположение на посолството, избрани от предшественика му Барак Обама.

Лайфнюз