Ердоган заяви, че ще освободи сирийския Манбидж от терористи

Операцията в Африн е ясно предупреждение за онези, които не искат да разберат решимостта на Турция в борбата срещу тероризма, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция и БТА.

Ердоган се закани да освободи сирийския Манбидж от терористи. След Африн никой не трябва да се тревожи за това, заяви президентът, цитиран от Ройтерс.

Операцията на турската армия в Сирия ще продължи, докато не бъде унищожен и последният терорист, каза Ердоган в реч в Анкара, която бе предавана на живо от телевизионния канал "Хабертюрк",  съобщи ТАСС.

Турският лидер посочи още, че в Африн, Северозападна Сирия, където в момента се провежда операцията на турските въоръжени сили "Маслинова клонка", не е била пролята кръвта на нито едно дете и на нито една жена и че това никога няма да се случи. Такива са правилата на водене на военни действия на турската армия, каза Ердоган.

Генералният щаб на турските въоръжени сили обяви на 20 януари началото на операцията "Маслинова клонка" против отрядите на Силите за защита на народа и Партията на демократичния съюз в Африн, където живеят около 1,5 милиона кюрди и бежанци от други райони на Сирия.

Лайвнюз