Полицията отново разчисти палатковите лагери в София

В палатковия лагер на Орлов мост е имало около 30 души, които не са оказали съпротива. Служители на Столична община също са съдействали, съобщиха източници от МВР.

Повторната блокада на Орлов мост, продължила близо месец, е вдигната. Полиция и жандармерия са премахнали палатковите лагери в София около 3 часа през нощта. Акцията е преминала без сблъсъци, предаде МВР.

От Центъра за градска мобилност потвърдиха, че кръстовището при Орлов мост е освободено и движението на автобусните и тролейбусни линии e възстановено. Тази сутрин всички линии на градския транспорт се движат нормално.

Свободно е и кръстовището пред Ректората на Софийския университет.

Без палаткови лагери осъмна тази сутрин и столичният площад "Независимост". Снощи мястото се превърна в поле за сблъсъци между полицията и протестиращи.

Палатковият лагер на "Системата ни убива" е преместен на тротоара пред Партийния дом, тъй като майките имат разрешение от столичната администрация.

"Това е страшна свинщина", заяви адвокат Николай Хаджигенов, който е част от Отровното трио и с думите си визира всичко случило се снощи, най-вече ескалацията на протеста. И добави, че навсякъде по света се случват неща, каквито станаха вчера и особено снощи, както и че Отровното трио се опитва да успокои нещата.

Междувременно от Столична община почистват Триъгълника на властта след сблъсъците снощи. Общината предвижда актове за изкъртените жълти павета при протеста вчера. Ще се изготви оценка, след която щетите по настилката ще бъдат отстранени.

Лайвнюз