Ангелкова: Разработваме стратегия за балнео и СПА туризма

Разработва се продуктова стратегия за развитието на балнео и СПА туризма в България, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването  на дискусионна кръгла маса "Туристически район "Родопи" - балнеология и екотуризъм" в с. Баните, предадоха от ведомството.

По думите ѝ акцент се поставя и върху здравния туризъм, тъй като България има голям потенциал в тази област. Ключова част от работата на ведомството е популяризирането на създадените 7 балнео- и СПА дестинации.

Вече има дигитална карта на дестинациите, предстои да бъдат направени брошури, които да допринесат за популяризирането им и за привличането на инвестиции.

Същевременно Министерството на туризма стартира изпълнение по проект ЕДЕН, с който ще бъдат избрани нови пет малко познати дестинации в областта на здравния и балнеотуризма в България, коментира Ангелкова. До 30 юни 2019 г. в министерството се приемат документи за кандидатстване.

Министърът припомни, че през февруари е стартирала инициативата “Естествено в България”, а 2019 г. е обявена за годината на вътрешния туризъм. Целта е да се привлече вниманието до не толкова познати, но пък атрактивни локации. Според Ангелкова родопският регион предлага изключителни възможности за разнообразни видове туризъм - СПА, планински, еко, кулинарен и др.

Лайвнюз