Category: LiveNews | ОЩЕ

Бачковският манастир ще изгражда поклоннически център

Епископ Сионий заяви, че манастирът има благоволението от Светия синод, за да кандидатства по програма за обновяване на възможностите за поклоннически туризъм. Ръководството на Бачковския манастир има намерение да изгради поклоннически център и голям паркинг за богомолците, съобщи БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

23-годишна изпращала SMS-и на починалия си баща, накрая получи отговор

Преди около четири години 23-годишната Чейстити Патерсън от САЩ губи своя баща. Въпреки това оттогава тя не пропуска ден, в който да му изпрати съобщение по телефона, за да му разкаже как е минал денят ѝ или какви трудности ѝ предстоят, писа Новини.бг.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Откриха рядка археологическа находка в Русокастро

На изключително рядка находка попаднаха археолозите при разкопките на монументална сграда в Средновековната крепост Русокастро в бургаската община Камено. Находката показва, че близо до крепостта има светилище от римско време, съобщи БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Тази вечер връчват наградите ,,Аскеер''

Най-старите театрални отличия у нас - наградите "Аскеер" ще бъдат връчени тази вечер в Театър "Българска армия". 29-тата церемония по награждаването на най-добрите актьори, режисьори и спектакли ще сблъска 90 постановки в борба за 10 отличия, предаде БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Двама американци и британец с Нобел за медицина

Нобеловата награда за медицина за 2019 г. бе присъдена на американците Уилям Каелин и Питър Ратклиф и британеца Грег Семенца за откритието как живите клетки реагират на присъствието на кислород. Това заяви от Стокхолм Нобеловият комитет към Каролинския медицински институт, предаде БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Какви правила да спазваме при пътуване в чужбина?

Близо 255 000 българи са избрали да почиват извън страната ни миналия месец. Според данните на Националния статистически институт и това лято Гърция и Турция са сред най-предпочитаните дестинации зад граница, предаде БНТ. 

Category: LiveNews | ОЩЕ

Венеция взе на мушка проститутките и пияните туристи

Общинският съвет на Венеция предприе мерки за решаване на проблемите с проститутките и пияните хора по улиците и каналите на препълнения с туристи италиански град, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.