Протестиращи блокират Пловдив с шествие

Протестно шествие, предшествано от митинг в 19:00 часа на площад "Съединение" в Пловдив ще блокира града. Протестиращите ще се отправят към централната пешеходна улица, а след това ще преминат по бул. "Цар Борис Трети Обединител" и бул. "Шести септември" през кръстовището до Баня Старинна.

Има опасност Бургас и Варна да минат на воден режим

Обемът на язовир "Камчия" е намалял. Търсят се алтернативни източници. Язовирът снабдява Бургаска област и част от Варна. Капацитетът ще стигне за една година, дори и да няма достатъчно валежи. А в язовир "Цонево" има вода за следващите две години. Това каза , каза говорителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров пред БНТ.

Протест в Панорама до Варна заради липсата на вода

Протест заради безводие имаше в местността "Панорама" край Варна. Те затвориха едното платно на пътя за Северното Черноморие. Започнаха и подписка, в която настояват за спешни мерки и решаване на проблема. Това съобщи Българи Он Ер.

След година закъснение, третият лъч на метрото може и да тръгне

Очаквам до края на август да пуснем движението на метрото от "Красно село" до бул. "Владимир Вазов". Така за пореден път от година насам кметът на София Йорданка Фандъкова оповести старт на третата линия на метрото.

Още два комплекса в Албена затварят

Още два хотелски комплекса в курорта Албена ще бъдат затворени заради липсата на туристи. В момента 40% от базата е заета. Не е имало болни туристи или заразени от нашия персонал. Това каза зам.-директорът на курорта Албена пред БНТ.