Левски изхвърча от Европа, ако не намери 2 милиона

Тимът трябва да намери над 2 милиона лева до петък, с които да погаси задълженията си към футболистите и персонала на клуба, както и към два други отбора. В противен случай ще бъде изваден от европейските клубни турнири за една или две години. Това оповести изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев.

"Ако нещо не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения - към играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за "Левски" да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира по спортен път. Водим разговори и има интерес за трансфери на наши играчи, но няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да се случат август", добави още директорът.

Колев добави, че обявяване на несъстоятелност не стои на дневен ред в момента, но и този миг не е далеч заради огромните задължения на клуба.

"Около 24 милиона са задълженията на "Левски" в момента. Все още не сме на този етап, но ако до няколко седмици няма промяна, ще трябва и това да се случи", каза той по адрес на евентуална процедура за несъстоятелност.

Лайвнюз